FAGDAG VÅR 2017

FAGDAG VÅR 2017 – BOLIGMARKEDET

Om arrangementet:

Torsdag 6. april åpner vi dørene for FAGdagen 2017 i Telenorbygget. Dette arrangementet holder sted hvert semester med et formål om å gi studentene et bredere perspektiv på et spesifikt tema innenfor samfunnsøkonomi. Årets tema vil være boligmarkedet.

Vi kan med glede meddele at vi får et veldig spennende og innholdsrikt program med aktører både innenfor privat og offentlig sektor og med lang erfaring i bransjen.

Vi åpner dørene klokken 10:00. Her får gjestene registrert seg og får tatt en morgenkaffe. Vårt første foredrag starter ca 10:45 og vil holdes av professor ved NTNU, Knut Anton Mork. Han vil ta opp veldig relevante temaer som privat kreditt, boliglån og eiendomsinvestering. Hvor stor er faren for at vi nærmer oss en boligboble? Knut Anton Mork har lang og bred erfaring innenfor norsk økonomi og er svært anerkjent i faglige miljøer. Han er utdannet samfunnsøkonom ved NHH med en doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) og har i 20 år jobbet som sjefsøkonom i Handelsbanken.

Deretter blir det en kort pause med kaffe, te og frukt før vi starter vårt neste foredrag. Avdelingsdirektør for finansdepartementet, Kristine Høegh-Omdal, kommer for å snakke om myndighetenes rolle i boligmarkedet og vil gi oss et makroperspektiv på prisutviklingen. Kristine Høegh-Omdal har tidligere jobbet som direktør og prosjektleder i Norges Bank.

Etter dette blir det lunsj i kantinen, her blir det servert baguetter og mineralvann. Fra rundt 13:45 fortsetter vi med Arve Heggem fra OBOS. Heggem er utdannet sivilingeniør ved NTNU og jobber i dag som prosjektleder for OBOS. Han vil snakke om hvordan fremtidens utfordringer i boligmarkedet blir sett på fra OBOS’ ståsted.

Etter en pause med kaffe og boller vil arrangementet avsluttes med bedriftspresentasjon fra Veidekke Eiendom AS. Her vil prosjektleder i Veidekke, Tor-Einar Sandvik snakke om fremtidige boligprosjekter i Trøndelag og vil ta opp temaer som samfunnsansvar for private aktører i boligmarkedet. Veidekke er et av Skandinavias ledende entreprenørselskap og eiendomsutviklere med en omsetning på 30 milliarder kroner (2016) og 7 400 ansatte.

Etter at foredragene er ferdig, forflytter vi oss til Egon på Tyholttårnet. Her blir det servert pizza og drikke etter eget ønske. Dette blir en perfekt start på påskeferien med godt faglig utbytte og en god opplevelse.

Vel møtt!

Skrevet i -