Hva er case?

Noen hevder at Case-intervjuer ikke tester relevante evner og at de bare tester hvor mye du har øvd på case. Min mening er at case-intervjuer:

1)     Tester evnen til problemløsning, og det er alltid relevant!

2)     Tester evnen din til å lære deg en ny ting (å løse case), og du må lære deg masse nytt i jobben, så da er det veldig relevant hvorvidt du klarte å lære deg caseløsning

I første omgang kan du tenke deg at det finnes to typer case, back of the envelope cases, og lengre cases.

Back of the envelope cases er ofte spørsmål som tester evnen din til å bryte ned et enkelt problem i delproblemer. Selv har jeg fått spørsmål som:

-        Hvor mye taper ATB årlig på sniking?

-        Hvor mange lastebiler møter du om du kjører til Oslo fra Trondheim nå?

-        Hvor mye tjener VY årlig?

I disse spørsmålene må du finne et sted å starte. Hvor mange toglinjer opererer VY, hvor mange tog går i døgnet, hvor mange passasjerer har vært tog, og hvor mye koster en gjennomsnittlig billett.

Lengre case ber deg ofte løse et problem. I neste del kommer jeg inn på hvordan man best mulig forbereder seg til dette. 

Hvordan forberede seg på case?

Det finnes mange måter å forberede seg til case-intervjuer. Jeg har blant annet lest boka Case In Point og var ganske fornøyd med den. Men den definitivt beste ressursen jeg har brukt var Crafting Cases. For øyeblikket har de et gratis kurs som tar ca en uke å gjennomføre. Det er vel verdt å bruke all den tiden, for det du lærer i kurset er utrolig anvendelig i alle arbeidssituasjoner.

Ledige stillinger

Her finner du ledige stillinger som er relevante for studenter på samfunnsøkonomi og finansiell økonomi ved NTNU.

CV

Hva er målet med en CV og hvordan bør du strukturere den?

Søknad

Hvordan skal du overbevise arbeidsgiver om at du er rett person for jobben?

Intervju

Hvordan forberede seg til intervjuet? Hva slags spørsmål kan du få?