Hva er målet med en CV?

En CV har to oppgaver:

1)     Vise frem dine evner og erfaringer

2)     Vise frem at du kan presentere relevant informasjon på en ryddig måte

Med CVen er det veldig viktig å tenke kvalitet fremfor kvantitet. En enkel tommelfingerregel er at så lenge du har mindre enn 10 års arbeidserfaring bør du klare å holde CVen til én side. Det betyr at du må prioritere.

Jeg prioriterer alltid plass til gode beskrivelser av alle erfaringene mine. Det er mye bedre med tre erfaringer, med et avsnitt som beskriver hva du gjorde, enn 8 erfaringer uten beskrivelser. Du ønsker at arbeidsgiveren skal forstå hvilke evner og kvalifikasjoner du har, ved å se på erfaringene dine.

Veldig mange jobber for økonomer består av å presentere relevant informasjon for beslutningstakere. Du har sikkert masse du kan fylle en CV med, men om du ikke klarer å oppsummere livet ditt på en side, hvordan skal arbeidsgiver tro at du klarer å sammenfatte informasjon i jobbsammenheng?

Hvordan strukturere en CV?

En CV bør alltid ha med personalia, utdanning, jobber, frivillige verv, og andre kvalifikasjoner. Jeg prøver å alltid trekke frem det viktigste først. Hvis du har flere relevante frivillige verv enn betalte jobber kan du for eksempel slå dem sammen under kategorien erfaringer. Hvis du mener utdanningen din er viktigere for arbeidsgiver så kan du presentere utdanning før jobber.


 

Ledige stillinger

Her finner du ledige stillinger som er relevante for studenter på samfunnsøkonomi og finansiell økonomi ved NTNU.

Søknad

Hvordan skal du overbevise arbeidsgiver om at du er rett person for jobben?

Intervju

Hvordan forberede seg til intervjuet? Hva slags spørsmål kan du få?

Case

Hva er egentlig case og hvordan kan man forberede seg på det?